4 Şubat 2015 Çarşamba

Samsung'dan Akıllı Ödeme !

iOS 8 ile birlikte tanıtılan Apple Pay'e şaşırtmayan bir rakip geliyor. Güney Koreli Samsung'un Galaxy S6 ile birlikte kendi mobil ödeme sistemini duyuracağı iddia ediliyor.

Apple'ın geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu ve kısa sürede geçerli olduğu ülkelerde popüler olan mobil ödeme sistemi Apple Pay'e rakip geliyor. Cupertinolu şirketin mobil dünyadaki en büyük rakiplerinden biri konumundaki Samsung'un kendi mobil ödeme sistemini duyurmaya hazırlandığı iddia ediliyor.

Samsung ile Visa ortaklığı

GSMarena sitesinin Kore medyasına dayandırdığı haberler, yeni ödeme sisteminin merakla beklenen Samsung Galaxy 6 ile birlikte tanıtılacağı yönünde. Samsung'un bu alandaki partnerinin ise Visa olacağı belirtiliyor. Samsung ile Visa arasındaki ortaklığın temelinde ise LoopPay ödeme sistemi yer alacak.


LoopPay sistemini temel alacak

Samsung'un yeni ödeme sisteminin, hali hazırda kullanılan LoopPay ödeme sistemine dayanacağı belirtiliyor. LoopPay sistemini destekleyen kredi kartları ile herhangi bir pos cihazından işlem yapmaya gerek kalmadan, cihazlar özel bir terminale dokundurularak ödeme yapılabiliyor. LoopPay'ın Samsung ile arasındaki özel anlaşma çerçevesinde Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 için dokunmatik ödeme özellikli kılıflar üreceği de verilen bilgiler arasında.

Ne zaman tanıtılacak?

Samsung'un yeni ödeme sistemini 1 Mart tarihinde gerçekleşecek UnPacked etkinliğinde tanıtması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder