17 Mart 2015 Salı

Nintendo'dan Mobile Geçiş !

Oyun dünyasının önemli isimlerinden Nintendo sonunda mobil platforma adım atacağını açıkladı. Mobil cihazlarımızda yeni Mario oyunları görebiliriz.

Nintendo uzun zamandır beklenen açıklamayı nihayet bugün gerçekleştirdi ve açıklama ile mobil oyuncuların kalbini fethetti. Nintendo’nun uzun bir süredir Nintendo 3DS ve DSi’ya çıkan oyunlarının mobil platformlara taşıması isteniyordu. Nintendo ve DeNA ortaklığı ile artık bu hayaller gerçek olacak.

Mario oyunları ile yükselişe geçen Nintendo yakın zamanda mobil platformlar için oyun geliştirmeye başlayacak. Ancak açıklamalarda Nintendo’nun 3DS’e özel olarak geliştirilen oyunların mobil platforma gelmeyeceği söyleniyor. Yani iOS ve Android cihazınızda Mario oynama gibi bir hayaliniz varsa bu hayal başka bir bahara kalacak.

Nintendo ve DeNA ortaklığı ile mobil platforma hangi oyunların geleceği henüz açıklanmadı. Ancak Nintendo’nun mobile ayak atma şerefine karşımıza New Super Mario Bros. oyunu ile çıkacağını tahmin ediyoruz.


Nintendo ayrıca etkinlikte yeni donanım platformu Nintendo NX’i de duyurdu ancak bu platform hakkında bir açıklama yapılmadı. Sanırım Nintendo NX ile Cross buy sistemi devreye sokulacak. Yani oyuncular Nintendo 3DS’te aldığı oyunu mobil cihazında da oynayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder