8 Mart 2015 Pazar

Shazam'dan Yenilik

Müzik bulma uygulaması Shazam'ın çok yakında yeni bir özellik ile karşımıza çıkacağı müjdelendi. Shazam artık çevredeki nesnelerle ilgili bilgi verebilecek.

Shazam, sunduğu özellikler ile mobil platformun vazgeçilmez uygulamaları arasında yer alıyor. Kullanıcılara sunduğu müzik bulma özelliği ile harikalar yaratan uygulama çok yakında farklı bir boyutta hizmet vermeye başlayacak.

Shazam’ın CEO’su Rich Riley, Reuters’a verdiği bir röportajda; Shazam’ın şu an çok iyi noktada olduğunu ancak ilerleyen yıllarda zirveyi korumak için farklı yeniliklerin yapılacağını dile getirdi. Ayrıca Shazam’ın yakında çevresindeki tüm nesnelerle ilgili bilgi verebileceği de röportajda müjdelendi.

Nesne ile ilgili bilgi verme sistemi şöyle çalışacak. Bir filmin kapağını Shazam’a okuttuğunuzda filmde geçen müzikler anında karşınıza çıkacak veya herhangi bir nesneyi uygulamaya okuttuğunuzda o nesne ile ilgili bilgilere ulaşabileceksiniz.


Çalışma yapısı ile Google Glass’ı andırsa da Shazam’ın bu işi sadecetelefon ile yapması büyük bir artı. Bakalım ilerleyen günlerde bu özellik kullanıcılara sunulacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder