21 Mart 2015 Cumartesi

Rovio Batıyor Mu ?

Angry Birds’ün yaratıcısı Rovio, açıklanan finansal raporlara göre eskisi gibi kar elde etmiyor. Rovio’nun finansal durumu hiç de iyi görünmüyor.



Angry Birds ile mobil platformlarda fırtına estiren Rovio, son günlerde finansal durumu ile gündeme gelmeye başladı. Angry Birds oyunlarını seriye bağlayan (yaklaşık 13 oyun) Rovio’nun artık kar elde etmediği açıklanan son finansal raporlarda ortaya çıktı.
7 milyar dolarlık marka değerine sahip olan Rovio yeni oyunlarını ücretsiz olarak sunmaya başlayıp, uygulama içi satın alma seçeneklerine ağırlık vermişti. Bu hamle Rovio’nun gidişatını olumsuz yönde etkiliyor.
Rovio’nun geçen yıl 10.8 milyon dolar faaliyet karı elde ettiği açıklandı. Ancak Rovio'nun 2012 yılındaki faaliyet karı 82.7 milyon dolardı. Faaliyet karında yaklaşık %73 düşüş yaşayan Rovio’nun gidişatı hiç de iyi görünmüyor. Rovio’nun oyunlarının indirilme rakamları ve lisanlı Angry Birds oyuncaklarından elde edilen karlar şimdilik firmayı ayakta tutuyor.

Açıklanan diğer rakamlar Rovio’nun geçen yıl tam 600 milyon defa oyunlarının indirildiğini ve mobil oyunlardan 119 milyon dolar gelir elde ettiğini gösteriyor. Bakalım Rovio ilerleyen aylarda finansal durumunu düzeltebilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder