5 Mart 2015 Perşembe

Yeni iPhone'dan Sızıntılar

Apple’ın merakla beklenen cihazı iPhone 6s’ten ilk sızıntılar gelmeye başladı. Apple, iPhone 6s’in donanım bölümünde yenilikler yapabilir.

iPhone kullanıcılarının büyük bir bölümü yıllardır daha geniş ekranlı bir iPhone bekliyordu. Apple da geçtiğimiz yıl bu beklentileri iPhone 6ve iPhone 6 Plus cihazları ile yeterince karşılamıştı. Güçlü bir donanıma sahip olan bu cihazlarda tek eksik “RAM” olarak görünüyordu.

iOS 8’in agresif RAM kullanması yeni nesil iPhone’larda bu eksikliği iyice ortaya çıkardı. Bu durumun farkında olan Apple, iPad Air 2 cihazında sürpriz bir şekilde 2 GB RAM’e yer vererek cihazını daha güçlü kıldı.

iPhone’un RAM’inden şikayetçi olan kullanıcılar için bugün sevindirici bir haber geldi. 2015 yılının sonlarına doğru tanıtılması beklenen iPhone 6s için ilk sızıntı patlak verdi. Sızıntıya göre iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta 2 GB RAM bulunacak. Bu sayede iOS 8’in gücü tamamen ortaya koyulacak. 


Sızıntıya göre ayrıca yeni nesil iPhone’lar Apple SIM ile gelecek. Peki, nedir bu Apple SIM? iPad Air 2ile Apple SIM özelliği, kullanıcılara sim kartı değiştirmeden operatördeğiştirme imkanı sağlıyor. Apple’ın bu özelliğe iPhone 6s ve iPhone 6s Plus cihazında da yer vereceği söyleniyor.

Apple’ın olası RAM yükseltme hamlesini, iOS 9 ile gelecek olan yenilikler için cihazın daha stabil ve hızlı çalışmasını sağlamak istediğine bağlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder